Clubul nostru mereu aspiră să întruchipeze trei valori: logos, pathos, ethos. Sigur, sună pompos, însă ele fundamental reprezintă modul în care percepem dezbaterile. Vrem să avem argumente puternice, spuse convingător și de către oameni credibili. Ca atare, impunem un regim strict de empatie, respect reciproc, ambiție și cazuri făcute cu o zi înainte de competiție pentru a dezvolta tinerii în umbra celor trei cuvinte de la început.

Sub coordonarea domnului profesor Filipache Cătălin. ne-am bucurat de comunitatea primitoare a dezbaterilor academice. Am râs la fiecare victorie, dar mai ales după fiecare înfrângere și am învățat că nici o călătorie nu ar fi la fel fără prietenii din jurul nostru. Astăzi, după 8 ani de activitate, ne reînnoim rangurile cu scopul de a îi învăța pe tineri cum să gândească critic, cum să comunice și nu în ultimul rând, cum să își construiască o comunitate.
În perioada 24 noiembrie – 26 noiembrie 2023, se va desfășura cea de-a 7-a ediție a competiției de dezbateri academice „VNV” la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Aceasta va fi prima competiție Open din seria evenimentelor și are ca obiectiv principal îmbunătățirea abilităților elevilor de a dezbate într-un mediu nou și de a promova legături interpersonale. Competiția își propune să dezvolte gândirea critică, exprimarea orală, persuasiunea și promovează cercetarea. În dezbateri participanții formulează argumente, contrazic alte puncte de vedere și încearcă să convingă publicul sau juriul de valabilitatea ideilor lor. Dezbaterile academice contribuie astfel la înțelegerea profundă a subiectelor și la dezvoltarea competențelor de comunicare eficientă.

Împărtășește și cu prietenii tăi!

Evenimente în Slobozia