Informații din Inima Bărăganului

Asociația Freeland apare din entuziasmul unui grup de tineri ai orașului Slobozia care doresc să construiască viitorul prin asumarea trecutului și implicarea în prezent. Asociația are ca scop principal reinventarea orașului, punând în valoare elementele definitorii și spiritul autentic al localității.

Platforma Freeland este susținută de Asociația Freeland și Direcția de Educație, Cultură și Tineret Slobozia

Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia este subordonată Primăriei Slobozia, fiind înființată în 2018 prin transformarea fostei Direcții Municipale pentru Cultură, Sport și Tineret Slobozia. Sediul este la Casa Municipală de Cultură „Nicolae Rotaru“ — fostul Cinema Galax.

Direcția coordonează activitățile Consiliului Local al Tinerilor, ale Căminului Cultural „George Folescu“ Slobozia Nouă, ale Centrului pentru Educație Nonformală Slobozia și ale Centrului Multifuncțional pentru Tineret Slobozia.

DECT este organizatorul principal al Festivalului Freeland, ediția din 2022 și 2023 și Crăciunul din Slobozia, ediția 2022. De asemenea, desfășoară activități de tineret, culturale, artistice, în colaborare cu toate unitățile de învățământ din municipiu, precum și organizații și asociații de tineret.