Descoperă Slobozia

Platforma Freeland, o inițiativă a Asociației Freeland, își propune să promoveze Slobozia atât în rândul locuitorilor din oraș, cât și turiștilor dornici să descopere inima Bărăganului.

Platforma Freeland este concepută ca un ghid neoficial al Municipiului Slobozia prin care locuitorii orașului și nu numai sunt invitați să descopere orașul în toată diversitatea lui.

Platforma Freeland devine astfel o modalitate actuală, ușor accesibilă, ce își propune să prezinte elementele definitorii ale orașului. Informații privind oportunitățile de petrecere a timpului liber, atracțiile turistice, culturale, sportive și unitățile de cazare din Slobozia.

Cultura din Slobozia

Platforma Freeland se constituie într-un ghid al atracțiilor culturale din oraș.

Cei interesați pot fi ținuți la curent cu calendarul evenimentelor culturale și pot afla informații relevante despre punctele de interes, fie că este vorba de muzee, expoziții permanente, clădiri de patrimoniu sau evenimente cu caracter cultural organizate în oraș.

Slobozia — leagăn de spiritualitate

Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia se numără printre cele mai însemnate așezăminte monahale ale județului Ialomița, fiind inclusă în lista monumentelor istorice.

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XVII-lea și poartă hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Fiind ctitorită de postelnicul Ianache Caragea și de către domnitorul Matei Basarab, în jurul acesteia s-a format localitatea ce a devenit Slobozia de azi.

Slobozia — oraș verde

Slobozia are peste 40 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, aproape dublând media orașelor din Uniunea Europeană, de 26 mp.

În acest moment, reședința județului Ialomița are aproximativ 100 ha de zonă verde, dintre care un procent de 40% îl reprezintă parcurile. În oraș sunt opt parcuri, cel mai mare fiind Parcul Tineretului cu o suprafață de 15,6 ha.

Socializare în Slobozia

Orașul are o ofertă diversă atunci când vine vorba de localuri pentru petrecerea timpului liber.

Fie că vorbim despre un restaurant unde se servește mâncare autentică românească, despre o cafenea unde poți bea o cafea reușită sau despre un club unde poți dansa într-o seară de weekend, sunt nenumărate opțiuni pentru cei ce vor să iasă în oraș.

Economia în Slobozia

Slobozia devine un oraș atractiv pentru investitori, care au înțeles potențialul enorm al capitalului uman, cât și oportunitățile de dezvoltare ale infrastructurii locale.

Economia orașului se bazează pe agricultură, industria alimentară, industria lemnului, chimică și telecomunicații.

Având o poziționare geografică excelentă, Slobozia are potențialul de a deveni un hub economic, atât prin dezvoltarea parcului industrial, a companiilor locale, cât și prin accesul la portul Constanța, aflat la o oră de Slobozia.

Destinația Slobozia

Municipiu de reședință a județului Ialomița, Slobozia este un oraș care are nenumărate atracții atât pentru cei care s-au născut și au rămas aici, cât și pentru turiștii dornici să cunoască o comunitate vie, dinamică și aflată într-un proces vizibil de transformare.

Orașul are o poziționare excelentă, fiind situat la o oră distanță de mers cu mașina atât de București, cât și de litoralul Mării Negre, putând fi o destinație de relaxare pentru cei care fug de aglomerația capitalei sau pentru cei ce se află în drum spre mare.